Відкритий семінар кафедри на тему «Академічна доброчесність» 27 травня 2021 року

На кафедрі ІБ та КІ пройшов відкритий семінар викладачів, аспірантів та докторантів кафедри, присвячений питанням академічної доброчесності.

Про кодекс академічної доброчесності ЧДТУ та нормативну базу університету по забезпеченню   академічної доброчесності, доповів проректор з науково-дослідної роботи та міжнародних зв’язків, професор кафедри ІБ та КІ  д.т.н., проф. Фауре Е.В.

Про особливості виявлення фактів плагіату, фальсифікації результатів дослідження та некоректного запозичення чужих ідей, виступив завідувач  кафедри ІБ та КІ, гарант освітньої програми підготовки PhD за спеціальністю комп’ютерна інженерія д.т.н, проф. Рудницький В.М.

Особливості перевірки на плагіат дисертаційних робіт майбутніх докторів філософії в ЧДТУ розказала секретар Вченої ради ЧДТУ, доцент кафедри ІБ та КІ к.т.н., доц. Миронець І.В.

Про досвід перевірки на плагіат наукових статей розповіла відповідальний секретар збірника наукових праць “Вісник Черкаського державного технологічного університету” старший викладач кафедри ІБ та КІ к.т.н. Сисоєнко С.В.

Досвідом дотримання  академічної доброчесності при підготовці докторів філософії поділилася завідуюча аспірантурою ЧДТУ Паламарчук Н.О.

Про зарубіжний досвід в дотриманні академічної доброчесності, отриманий при розробці освітніх підготовки докторів філософії по проекту TEMPUS (2013-2018р.), розповіла координатор проекту, докторант кафедри ІБ та КІ к.т.н., проф. Бондаренко Ю.Ю.

В дискусії приймали участь здобувачі освітнього рівня доктора філософії: за спеціальністю 123 «комп’ютерна інженерія» Коровіцина Марина, Ступка Богдан, Бондаренко Євген, Сисоєнко Антон.