Студенти кафедри інформаційної безпеки та комп’ютерної інженерії взяли участь у Cyber Education Day 2021

30 – 31 серпня 2021 року у співпраці з CRDF Global в Україні за фінансової підтримки Держдепартаменту США відбувся  Cyber Education Day 2021 – наймасштабніший захід Національного координаційного центру кібербезпеки України (НКЦК) у сфері кібербезпеки для студентів.

Дводенний захід охопив три напрямки: два практичні змагання та дискусійний майданчик, на якому були висвітлені питання розвитку кадрового потенціалу України. Так як ключовим пунктом Стратегії Кібербезпеки 2021-2025 є набуття кіберстійкості, Україна реформує систему підготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері кібербезпеки, а НКЦК посилює та нарощує проведення навчань для початківців та професіоналів кібербезпеки.

Студенти Кафедри інформаційної безпеки та комп’ютерної інженерії Факультету інформаційних технологій та систем відвідали дискусійний майданчик CyberTalk Stream, мали змогу прийняти участь у обговорені та поставити всі хвилюючі питання спікерам. Під час обговорення були висвітлені такі теми:

·              «Побудова та розвиток кар’єри у сфері кібербезпеки в Україні», за участі Андрія Кузьменко (Керівник напряму IBM Security у країнах СНД), Ірини Толочко (Research&Strategy Marketing manager SenseIT), Олега Науменко (CEO, Hideez Group) та Валерія Єрмошина (Начальник Департаменту інформаційної безпеки АУ НЕК «УКРЕНЕРГО»).

·              «Виклики та професійний розвиток кадрового потенціалу кібер-фахівців галузі критичної інфраструктури України», за участі Олександра Потія (Заступник Голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України), Ігоря Пігарєва (Головний спеціаліст Державного концерну «УКРОБОРОНПРОМ» та ін…

·              «Навчання кібербезпеці в вищих навчальних закладах vs Вимоги роботодавців сфери кібербезпеки та критичної інфраструктури», за участі представників топових університетів України.

·              «Особливості підбору персоналу в сфері кібербезпеки. Як ефективно шукати фахівців та до чого готуватись розвиваючись в сфері кібербезпеки фахівцям», за участі експертів Dou.ua.

 

Студенти прийняли участь у CTF Stream, де вони моли змогу відпрацювати інженерно – технічні напрямки або в AllStar Hackathon на власний вибір.

Студентка кафедри інформаційної безпеки та комп’ютерної інженерії Кузьменко Аліна безпосередньо прийняла активну участь в AllStar Hackathon


Мета AllStar Hackathon – пошук рішень для вирішення наступних проблем:

·              Запобігання кібератакам та/або інформаційним атакам (пропаганда, маніпулювання фактами тощо).

·              Виявлення кібератак на ранніх стадіях, для мінімізування їх наслідків.

·              Поінформованість про кібергігієну.

·              Розвідка/OSINT та аналіз даних (big data) для прогнозування кібератак, а також реальних атак.

·              Нормативні документи, вирівнювання стандартів.